مجموعهای از ارابه های باستانی، شامل یک ارابۀ چوبی چهارچرخه و یک کالسکۀ نادر «شش گوسفندی»، در نزدیکی آرامگاه نخستین امپراتور چینی «چین شی هوانگ» در سلسلۀ چین ( 221 تا 206 پیش از میلاد) در شیان، شمال غربی چین کشف شد. استان شانشی، دیدگاه تازه ای در زمینۀ شیوههای تدفین باستانی در آن دوران ارائه میکند. تیم حفاری یک ارابۀ چوبی چهارچرخه را در یک گودال کشف کرد که با یک چتر مستطیل شکلِ پرآذین، کامل و بهخوبی باقی مانده است. به گزارش شبکۀ تلویزیونی شان شی، این اولین ارابه در نوع خود که در چین یافت شده، منابع نخستین ارزشمندی برای تحقیق در زمینۀ وسایل تدفین شکوهمند باستانی ارائه کرده است.
باستانشناسان با کاوش در گودالهای اطراف، به این نتیجه رسیده اند که این یافتهها مربوط به ارابهها و اسبهایی است که در مراسم تدفین از آنها استفاده میشد. این گودالها گونههای مختلفی از ارابهها و تعداد متفاوتی از بقایای اسبها را برملا کردند، که به موضوع عملکرد و استفاده از ارابههای تک محوره و دو محوره پرتو تازه ای میتاباند. یکی از استثناییترین یافتهها، «کالسکۀ شش گوسفندی» است که در تاریخ باستانشناسی نادر است. در داخل گودال تدفین، شش اسکلت گوسفند پشت سر هم ردیف شده بودند. اگرچه بدنۀ اصلی کالسکه خراب شده است، اما کارشناسان توانستند به دلیل بقایای لوازم جانبی مورد استفاده برای کشیدن کالسکه، دلیل استفاده از آن را دریابند. اسناد تاریخی نشان میدهد که امپراتور سیما یان، بنیانگذار سلسلۀ جین غربی (316-265) از کالسکه ای که توسط گوسفندان حمل میشد برای گردش در مجموعۀ کاخ خود در هنگام عصر استفاده میکرد و سپس کاخی را که گوسفندها در مقابل آن ایستاده بودند، به عنوان محل خواب خود انتخاب کرد. این اولین ظهور کالسکۀ گوسفندی در تاریخِ ثبت شده است.
جیانگ ونشیائو، رئیس پروژۀ باستانشناسی، خاطرنشان کرد که کشف کالسکۀ گوسفندی در باستانشناسی چین بسیار نادر است. این گودال همچنین تعداد زیادی ارابۀ مسی و مصنوعات مربوط به اسب را به همراه ابزار آهنی و سلاحهای مسی آشکار کرد. این یافتهها دیدگاه جدیدی در زمینۀ دوران ظهور ابزارهای آهنی ارائه میکند. در حال حاضر، تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی اتاق دفن آرامگاه در حال انجام است، با امید به کشف آثاری که هویت صاحب مقبره را تأیید کند. در سال 2020، اولین پسر طلایی و شتران نقره ای شناخته شده در کشور از این مقبره کشف شد. این کشف قابل توجه در روز دوشنبه در چهارمین کنگرۀ باستانشناسی چین در شیان اعلام شد. بیش از 800 باستانشناس از داخل و خارج از کشور در این رویداد سه روزه شرکت کردند.
منبع خبر: https://www.globaltimes.cn/page/202310/1300658.shtml
نظر شما